Iltapurjehdukset

Iltapurjehdukset loppukaudesta 2024 
Tule purjehtimaan!   
Paikka on Koivusaari, katso etusivun alareunassa olevaa karttaa. 
Aloitamme klo 18 ja purjehdimme 3 - 3,5 tuntia, jollei muuta ole ilmoitettu  
 
Viikonpäivä Pvm Hinta Selite
Torstai 16.5. 65 Iltapurjehdus
Lauantai klo 12 - 18 18.5. 85 Johdatus purjehdukseen
Tiistai 21.5. 65 Iltapurjehdus
Torstai 23.5. 65 Iltapurjehdus
Sunnuntai 26.5. 65 Iltapurjehdus
Maanantai  27.5. 65 Johdadus purjehdukseen
Keskiviikko 29.5. 65 Iltapurjehdus
Sunnuntai 2.6. 65 Johdatus purjehdukseen
Tiistai 4.6. 65 Iltapurjehdus
Sunnuntai  9.6. 65 Iltapurjehdus
Maanantai  10.6. 65 Johdatus purjehdukseen 
Maanantai 17.6. 65 Iltapurjehdus
Ohjelmaa täydennetään keväällä
Iltapurjehduksissa käytettävä vene on Hallberg Rassy 42 (Marisol) ja erityisharjoituksissa käytämme pienempää venettä. Eritysharjoituksia päivitetään myöhemmin.
Jos haluat harjoitella jotakin erityisaihetta, niin ota yhteyttä. Mahdollisisia aiheita ovat mm. M.O.B., laiturimanööverit koneella, jne

ILTAPURJEHDUS

Normaalille iltapurjehdukselle voi tulla kuka tahansa. Ohjelma päätetään purjehdusta aloitettaessa, voimme tehdä jotain harjoituksia, tehdä kierroksen Helsingin tai Espoon edustalla tai jotakin vastaavaa. Mitään ennakkovaatimuksia ei ole, tule tutustumaan purjehdukseen!

ILTAYÖPURJEHDUS

Haluatko nähdä Helsingin valot pimeässä mereltä tai haluatko oppia pimeänavigointia? Tässä sinulla olisi helppo mahdollisuus kokea jotakin uutta tai kerrata vanhoja taitoja. Näitä tulee tarjolle elokuun loppupuolella.

LAITURIMANÖÖVERIT KONEELLA

Laiturimanööveriharjoituksessa kiinnitymme keula edellä - perä poijuun tai päinvastoin sekä kyljittäin lähestyminen sekä etu- että takaperin. Saat tuntumaa veneen käyttäytymiseen, tuulen vaikutukseen sekä miehistön ohjeistukseen. Teemaharjoitukset tehdään jollakin korkeintaa 37-jalkaisella veneellä. Harjoitus isolla veneellä (Hallberg Rassy 42) antaa valmiuksia veneen käsittelyyn mm. Välimeren olosuhteissa.

PURJEIDEN KÄSITTELY

Purjeiden käsittelyharjoituksessa nostamme, laskemme, reivaamme sekä trimmaamme purjeita. Harjoituksen eri osa-alueet painottuvat osanottajien lähtötason ja toiveiden perusteella.

M.O.B.

Mies-yli-laidan -harjoituksessa harjoittelemme purjein vauhdin hallintaa ja pysäytystä. Kohteena on veteen heitetty fendari (laitasuoja), joka pysyy painon avulla suunnilleen paikallaan. Onnistuminen edellyttää, että tuulen suunta on koko ajan ruorimiehen hallinnassa. Tämä harjoitus antaa myös valmiuksia tehdä satamamanööverejä purjein. Tämä saattaa olla tarpeen, jos esimerkiksi moottoriin tulee jokin vika kesken kesälomapurjehdusta.

JOHDATUS PURJEHDUKSEEN

Tervetuloa tutustumaan purjehdukseen. Noudatamme etukäteen tehtyä ohjelmaa tavoitteena käsitys purjehduksesta harrastuksena ja sen perusteista. Tutustumme myös veneeseen ja sen varusteisiin. Tämä harjoitus on hyvä johdanto varsinaiselle aloittavan aikuisen Purjehtijakurssille.

TEEMA

* Aihe valitaan osanottajien toiveiden mukaisesti valikoimana mm. laiturimanööveerit koneella, M.O.B., purjeiden käsittely tai jotakin erikoistoiveita. Voimme myös yhdistää eri aiheita illan aikana.

Varaukset

Lähetä varauksesi sähköpostilla osoitteeseen info(at)balticcruising.fi. Anna samalla yhteystietosi (osoite ja puhelin), jos olet uusi asiakkaamme tai jokin tiedoista on muuttunut. Vahvistamme osallistumisesi. Viime hetken tiedusteluja voi tehdä myös puhelimella 040 545 1568.

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kippareina toimivat koulumme kouluttajat.

Hinnoittelu

Yksittäinen purjehduskerta maksaa 65 eur ja teemapurjehduksilla 75 euroa. Maksu suoritetaan laskun mukaisesti.

Voit ostaa myös 10 purjehduskertaa sisältävän sarjakortin. Kortti ei ole henkilökohtainen, joten tämä sopii hyvin vaikka pariskunnille tai muille ryhmille. Kortin voi ostaa purjehduksen alkaessa tai tilata etukäteen. Käyttökerta merkitään korttiin purjehduksen alkaessa. Jos korttia ei ole mukana, niin sitten pitää maksaa normaali hinta. Sarjakortin hinta on 550 euroa. Teemapurjehduksilla lisämaksu on 10 euroa per kerta.

Peruutukset

Normaaleilla iltapurjehduksilla aikaisemmin kuin 36 tuntia ennen purjehduksen alkua tehdyt peruutukset veloituksetta, muutoin koko maksu. Teemapurjehduksilla peruutusraja on 48 tuntia.

Paikka

Aloitamme kotisatamastamme Koivusaaresta. Katso sijainti etusivumme alaosassa olevasta kartasta. Koivusaareen pääset metrolla tai autolla,.Siellä on runsaasti pysäköintitilaa.