Saaristo- ja rannikkopäällikkökurssit

Saaristopäällikkökurssi

Haluatko ottaa laajemman roolin miehistön jäsenenä tai oletko hankkimassa tai kenties jo hankkinut oman veneen?

Tämä kurssi on sinua varten. Kurssi sopii jonkin verran purjehtineille. Pelkkä purjehtijakurssi ei riitä, vaan lisärutiinia ja kokemusta pitäisi olla hiukan enemmän, vaikka iltapurjehduksillamme hankittua. Saaristolaivurikurssin suoritus auttaa käytännön navigoinnin harjoittelussa

 KURSSIKUVAUS

Rannikkopäällikkökurssi

Sinulla on jo ollut oma vene jonkin aikaa tai olet muutoin kipparoinut. Navigoinnin teoria on sinulla jo hyvin hallussa. Kurssilla saat laajemman kuvan kipparin vastuusta, reittisuunnittelusta, purjeiden trimmauksesta. veneen tekniikasta, pimeäpurjehduksesta, jne. Kurssilla saat hyvät valmiudet kipparoida vaativissakin olosuhteissa, vaikkapa vuokraveneillä Välimerellä. Kurssiohjelmaan kuuluva pimeäosuus toteutetaan erillisellä harjoituksella elo-syyskuussa, mikäli retkikurssin aikana ei ole riittävän pimeää.

 KURSSIKUVAUS

Joustavia rakennevaihtoehtoja kurssille

Kurssien minimipituus on neljä päivää. Tämän voit toteuttaa yhdistelemällä teoriaa ja käytännön harjoituksia riittävästi. Voit myös suorittaa koko kurssin neljän päivän retkenä tai jollakin etelän purjehduksellamme. Vaihtoehtoja riittää, valitse alla olevista vaihtoehdoista parhaiten itsellesi ja aikatauluillesi sopiva.

Retkikursseillamme samassa veneessä saattaa olla eri tasoisia oppilaita. Tehtävät jaetaan silloin lähtö- ja tavoitetasojen mukaan.

 OPPIMATERIAALI           RETKIKURSSIT SUOMESSA JA ITÄMERELLÄ          RETKIKURSSIT VÄLIMERELLÄ        

Miten tästä eteenpäin?

Pujehdusta eri muodoissaan. Mitä monipuolisemmin harjoittelet, sitä nopeammin edistyt. Tärkeintä on tietää oman osaamisen, miehistön ja veneen tuomat rajoitukset. Tekniset taidot kehittyvät ajan mittaan. Voit valita monipuolisista teemaharjoituksistamme tai erikoiskursseistamme sinulle sopivimmat. Voit myös tulla jatkamaan purjehduskautta lämpimien vesien purjehduksillemme.

  ILTAPURJEHDUKSET        ERIKOISKURSSIT