Koulutusjärjestelmä

TERVETULOA PURJEHDUKSEN KIEHTOVAAN MAAILMAAN!

Olemme rakentaneet kattavan kurssi- ja purjehdusohjelman, josta löydät itsellesi sopivat vaihtoehdot. Voit aloittaa kurssilla Johdatus purjehdukseen tai Purjehtijakurssilla. Voit myös tulla ensin jollekin iltapurjjehduksellemme. Jo kokemusta omaavat löytävät eri tasoisia kipparikursseja sekä lisäksi täydentävää ja syventävää kurssitusta eri osa-alueilta. Koulutustarjontamme rungon muodostaa Purjehduksenopettajat PORY ry:n kolmiportainen kurssijärjestelmä tutkintoineen. 

Valikoimissamme on myös veneilyyn liittyviä yleisaiheita, jotka sopivat sekä purje- että moottoriveneilijöille.

Tarjoamme myös yhden kauden mittaista nousujohteista ja projektiluonteista ohjelmaa itseään määrätietoisesti kehittäville: Pikatie kippariksi (PTK).

Olemme täydentäneet PTK-ohjelmaa tarjoamalla täydennyskoulutusta sekä harjoittelumahdollisuuksia tavoitteena etelän vuokravenekipparin taidot, vuokravene-kipparin pätevyys ja purjehduskouluttajan pätevyys (PORY:n kurssit). 
Kurssien jälkeen voit ylläpitää ja kehittää taitojasi sekä standardi- että teemailtapurjehduksilla. Taidoissaan pitemmälle ehtineet voivat myös purjehtia omatoimisesti.

Alla olevaan koulutussysteemiin liittyy vielä vapaaehtoiset käytännön tutkintopurjehdukset sekä saaristopäällikkö- että rannikkopäällikkötasolla. Systeemi on rakennettu joustavaksi, voit liittyä mukaan millä tasolla tahansa riippuen lähtötaidoistasi ja kokemuksestasi.

Kurssikaavio