Kurssikuvaus Purjehtijakurssi

KENELLE

Aloittelijoille, jotka haluavat tulla aktiivisiksi miehistön jäseniksi. Kurssi sopii myös jonkin verran kokemusta omaaville, jotka haluavat saada lisäkokemusta ja varmuutta. Kursseilla on myös runsaasti aikaisemmin moottoriveneilyä harrastaneita.

ENNAKKOVAATIMUKSET

15 vuoden vähimmäisikä sekä riittävä terveys

SISÄLTÖ

Merimiestaidon, veneenkäsittelyn ja purjehduksen perusteet. Tämä tarkoittaa toimimista eri tehtävissä. Kurssin aikana ohjaat venettä, käytät veneen kansikalustoa, nostat, lasket, reivaat ja säädät purjeita, ankkuroit, jne. Kuuntelemme myös säätiedotuksia. Henkilökohtaiset turvavälineet ovat koko ajan käytössä ja väistämissääntöjä tarkastelemme aidoissa tilanteissa.

KESTO

Minimikesto on neljä päivää, osa retkikursseista ja kaikki lämpimien vesien kurssit ovat pidempiä, yleensä 6 päivää.

TOTEUTUS

Yleisin toteutusmalli on yksi teoriapäivä ja kolme päivää käytännön harjoittelua.

Koko kurssi tai osa siitä voidaan toteuttaa retken muodossa, jolloin päivittäin purjehditaan paikasta toiseen ja asutaan veneessä. Retkikursseilla oppilaat huolehtivat kukin vuorollaan keittiöstä ja osallistuvat myös veneen huoltoon normaalin retkipurjehduksen tavoin.

TAVOITE

Hyödyllinen miehistön jäsen retkiveneessä. Kurssin jälkeen osaat ohjata venettä, nostaa, laskea, reivata purjeita, tehdä tärkeimmät solmut aidoissa tilanteissa.