Ohjeita

Varausprosessi

Veneen etsiminen

Soita tai lähetä sähköpostia ja kerro suunnitelmistasi. Kiriacouliksella on linkki, jonka avulla etsiä itsellesi sopivaa venettä. Kokeile ONLINE-sivua. Sieltä lähetetty viesti tulee meille.

Optiovaraus

Sopivan veneen löydyttyä voimme tehdä 3-7 päivää voimassaolevan optiovarauksen. Tämä varmistaa, että muut eivät pääse varaamaan venettä, mutta ei sido vielä mihinkään. Option voimassaollessa voit esim. hankkia lentoliput, varmistaa viimeiset miehistönjäsenet, jne.

Varaus

Muutamme option varaukseksi saatuamme sinulta vahvistuksen. Toki varaus voidaan tehdä ilman optiovaihettakin.

Lähetämme sitten sinulle varausmaksulaskun 50%, 7 pv netto ja loppulaskun 50% eräpäivä 42 pv ennen vuokrakauden alkua.

Suunnittelu

Lainaa meiltä satamakirjaa ja karttoja tai hanki aineisto muutoin. Kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Huolellinen suunnittelu tarkoittaa, että lomasi on jo alkanut. Esimerkiksi reittiä ei kannata suunnitella turhan pitkäksi, leppoisalle turismille kannattaa jättää aikaa. Vallitseva sää on myös tärkeää ottaa huomioon. Jos alueella on vakaat tuulet, niin kannattaa lähteä vastatuuleen ja tulla myötätuulessa takaisin.

Ennen matkaa

Lähetä miehistöluettelotiedot, mahdolliset lentokenttäkuljetus-, lisävaruste- ja tarviketilaukset meille 42 päivää ennen purjehduksen alkua eli loppulaskun eräpäivän tienoilla.

Matkalle mukaan

Koko miehistö tarvitsee luonnollisesti kohdemaan edellyttämät henkilöasiakirjat (passi, virallinen henkilökortti ja mahdollinen viisumi. Kipparilla pitää olla purjehduslisenssi, maasta riippuen ehkä myös perämiehellä. Lisäksi joissakin maissa tarkistetaan, että ainakin yhdellä miehistön jäsenellä on SRC-lisenssi (=VHF). Kohdemaan valuuttaa kannattaa olla jonkin verran mukana. Muista myös omat lääkkeesi. Saat meiltä ennen lähtöäsi vuokraamon tukikohdan yhteystiedot.